Forum Tomizza, LIGHT varijanta

21. Međunarodni pogranični susreti FORUM TOMIZZA trebali su se s temom DOMOVINA D.D. (Domovina, dioničko društvo) odvijati u Trstu, Kopru i Umagu od 20. do 24. svibnja 2020.

Epidemija koronavirusa odgodila je Forum Tomizza za još nedefinirani jesenji termin.

Zabrana putovanja i zatvorene granice iznenada su ugrozile međunarodnu koncepciju našeg festivala. Trudimo se iznaći načine kako na siguran način vratiti naš projekt u život, postavljamo si pitanja: na koji način osmisliti budućnost međunarodnog sudjelovanja koje je sama bit našeg prekograničnog projekta? Kako iznova doći do onemogućenog živog kontakta, razmjene, gostovanja? Što se događa s kritičnom misli, književnošću i umjetnošću općenito, kada je zatvorena u nacionalne granice?

Na te izazove odgovorili smo tako što smo naše sadržaje preselili u virtualne prostore, ali to ne može nadmašiti fizički kontakt stvaralaca i publike.

 

No, ipak: u četvrtak, 21. svibnja 2020. u 20:00 sati, na dan kada se trebao odvijati koparski dan Foruma i na obljetnicu smrti Fulvija Tomizze, živim događajem odat ćemo počast piscu po kojem Forum nosi ime.

 

U zaklonu dvorišta jedne od koparskih palača, dramski glumci Rok Matek i Miriam Monica interpretirat će na slovenskom i talijanskom jeziku odlomke iz pojedinih Tomizzinih djela, a poneku riječ voditelji projekta Neven Ušumović i Irena Urbič posvetit će i predstavljanju zbornika 20 LET POGUMA / 20 ANNI DI CORAGGIO / 20 GODINA HRABROSTI, koji smo povodom 20. obljetnice Foruma Tomizza izdali prije nekoliko mjeseci.

S VIRTUALNOM PUBLIKOM!

 

Intiman, ali sadržajno bogat hommage bit će dokaz da usprkos svim poteškoćama, ideje suživota, dijaloga, nadilaženja granica i želja za upoznavanjem drugog i drugačijeg ostaju još itekako žive.

 

 

Događaj ćemo neposredno prenositi preko interneta. Link za događaj bit će dostupan na društvenim mrežama,  https://www.facebook.com/forumtomizza/ YouTube kanalu i mrežnoj stranici Foruma Tomizza www.forumtomizza.com

 

Suorganizatori: Gradska knjižnica Umag i Kulturni klub/Club culturale Kopar.

Uvećaj sadržaj
Vrati na zadano
Smanji sadržaj
Izmjeni kontrast
Podebljaj slova