Giacomo Giaccaglia, koncert na klasičnoj gitari

U sklopu ciklusa Umago Classica samostalni koncert na gitari održat će Giacomo Giaccaglia u petak, 14. 6. 2019. u 20 sati u Gradskoj knjižnici Umag. Na programu su djela D. Scarlattija, N. Paganinija, M. Poncea i L. Berkeleya. Ulaz besplatan. Koncert organizira Festum. Dobrodošli!

 

Giacomo Giaccaglia rođen je u Jesiju (Ankona) 1993. godine. Studij klasične gitare započinje u Glazbenoj školi "G. B. Pergolesi" u Jesiju, u klasi  Francesca Gattija. Konzervatorij “Vivaldi” u Alessandriji upisuje 2012. u klasi Frédérica Zigantea, pod čijim mentorstvom i diplomira 2016. godine.

Trenutno se na istom konzervatoriju usavršava u klasi Emanuelea Segrea. Od 2017. usavršava se kod Stefana Viole u Gitarističkom centru “El Maestro” u Trevisu u klasi profesora Lucia Pizzutela, te na Akademiji “A più corde” u klasi Francesca Molmentija. Studira i kompoziciju u klasi Francesca Bergamasca. Aktivno je sudjelovao na masterclass radionicama majstora gitare kao što su Marcin Dylla, Eduardo Fernandez, Stefano Grondona, Aniello Desiderio, Lorenzo Micheli, Matteo Mela i Massimo Lonardi.

Sudjelovao je na različitim gitarističkim natjecanjima; osvojio je 2. mjesto na državnom natjecanju “Davide Lufrano Chaves” i 2. mjesto na međunarodnom natječaju “Diapason d'oro”.

Nastupao je kao solist i u komornim sastavima. Giacomo Giaccaglia intenzivno djeluje kao glazbeni pedagog i od 2012. surađuje s udrugom "Amici dell'OSN Rai".

Attachments: