iBiblos - prva e-knjižnica u Istri

U suradnji gradskih knjižnica Istarske županije i nakladničke kuće Beletrina iz Ljubljane pokrenut je 2018. godine iBiblos, digitalna platforma za posudbu e-knjiga na hrvatskom jeziku. Svi članovi gradskih knjižnica u Istarskoj županiji i svi oni koji žele to postati mogu koristiti digitalnu platformu iBiblos.

ŠTO SADRŽI PORTAL WWW.IBIBLOS.COM   

Na mrežnim stranicama Ibiblosa nalazi se baza elektroničkih knjiga novih i popularnih naslova raznih žanrova beletristike i publicistike hrvatskih nakladnika koje možete pretraživati, pregledavati i posuditi sukladno pravilima posudbe u knjižnicama. Na portalu je dostupan vodič koji vas vodi kroz postupak aktivacije korisničkog računa i posudbe e-knjiga. 

KAKO POSUDITI E-KNJIGE?

Posudba e-knjiga moguća je putem uređaja koji podupiru Adobe ID aktivaciju kao što su Apple iOS mobilni uređaji, Android uređaji, osobna računala, e-čitači. Prije toga potrebno je učlaniti se u jednu od gradskih knjižnica na području Istarske županije koja je uključena u sustav iBiblos.

KAKO AKTIVIRATI KORISNIČKI RAČUN?

Vrlo jednostavno! Na adresi www.ibiblos.com ispunite obrazac i pošaljite zahtjev za aktivaciju iBiblos korisničkog računa. 

Više informacija o posudbi e-knjiga možete dobiti u našoj Knjižnici ili na portalu www.ibiblos.com

 
Attachments:
Uvećaj sadržaj
Vrati na zadano
Smanji sadržaj
Izmjeni kontrast
Podebljaj slova