Ivana Bodrožić u Umagu!

U Mjesecu hrvatske knjige, u utorak 9. 11. 2021. u 18:00 sati predstavljamo u Gradskoj knjižnici Umag roman Ivane Bodrožić "Sinovi, kćeri"! Posljednji roman "Sinovi, kćeri" (2020.) po recepciji i odjeku u književnom svijetu vrhunac je književnog stvaralaštva Ivane Bodrožić. Za taj je roman autorica dobila najugledniju regionalnu književnu nagradu – Nagradu "Meša Selimović". Dobrodošli!

Roman se sastoji od tri dijela, svaki dio pisan je iz perspektive jednog od tri junaka.

Kći je nakon prometne nesreće prikovana za bolnički krevet, a njen vidokrug sveden na milimetarsko vertikalno pomicanje zjenica. Ne može govoriti, ne može se pomaknuti, može se samo prisjećati…

Sin je zarobljen u vlastitom tijelu, ali spreman izdržati nerazumijevanje i najgora iživljavanja okoline koje i danas doživljaju transrodne osobe.

Majka nosi teret generacija koji joj onemogućava slobodno kretanje i jasan pogled, njena ljubav ubija kad želi spasiti.

Ovaj roman poziva nas da pokušamo razumjeti svoje ljubavi, svoje obitelji, kako bismo prekinuli lanac transgeneracijskog nasilja.

IVANA BODROŽIĆ (Vukovar, 1982.) spisateljica. Za zbirku poezije "Prvi korak u tamu" objavljenu 2005. godine nagrađena je uglednom književnom nagradom Goran za mlade pjesnike. Roman "Hotel Zagorje" (2010.) dobio je na Sajmu knjiga u Puli nagradu Kiklop – za najbolje prozno djelo u 2010. godini. Za zbirku kratkih priča "100% pamuk" (2014.) dobila je nagradu Istarske županije Edo Budiša. (Fotografija Radovan Čok - Ivana Bodrožić na Forumu Tomizza, 2021.)

Uvećaj sadržaj
Vrati na zadano
Smanji sadržaj
Izmjeni kontrast
Podebljaj slova