Josipa Pavičić Berardini predstavlja knjigu "6 milimetara"

Novinarka i voditeljica autogenog treninga Josipa Pavičić Berardini u srijedu 18. 10. u 20:00 sati u Gradskoj knjižnici Umag predstavlja svoju autobiografsku knjigu „Šest milimetara: ispovijest o boli i pobjedi“ u kojoj govori o svojoj pobjedi nad karcinomom. Dobrodošli!

Josipa Pavičić Berardini piše: "Pozivam vas da budete dio projekta plemenitog cilja – promocije knjige 'Šest milimetara' - moje iskrene životne priče, jer vjerujem da svakoj oboljeloj ženi to može biti ruka podrške. Šest milimetara je veličina kvržice na dojci, koja je nagovijestila rak, pa sam odlučila po tome simbolično nazvati svoju iskrenu ispovijest. Ovo je ujedno i način da građane Umaga potaknem na podizanje svijesti o raku dojke, važnosti samopregleda i odlaska na redovite kontrole. Knjiga će sigurno pridonijeti tome da čitatelj(ica) shvati što to i koliko znači.

Ova knjiga je moja psiho-mentalna terapija i u njoj opisujem svoju borbu s rakom dojke s kojim sam se suočila u 35. godini života. Netko traume rješava plačem, ja pisanjem. Pišući pomažem sebi, ali sam to iskustvo odlučila podijeliti s javnošću. Smatram da svakoj ženi koja dođe u situaciju poput moje, ova priča može pomoći."

Ovim susretom Josipa Pavičić Berardini započinje svoju istarsku turneju koja se nakon Umaga nastavlja u Poreču, Rovinju, Labinu, Pazinu i Puli. Umaški susret organizira Grad Umag i Gradska knjižnica Umag.