"Karavana" Gorana Blaževića u Umagu!

U četvrtak 22. 4. 2021. u 19:00 sati naš sugrađanin Goran Blažević predstavit će svoju drugu putopisnu knjigu „Karavana: ekspedicija kroz pustinju Rub al Khali“ (Fotopoetika i Gradska knjižnica Umag, 2020.). Mjesto događanja je Kazališna dvorana "Antonio Coslovich" u Umagu, a večer organiziraju Gradska knjižnica Umag i Festum povodom Dana planeta Zemlje. Ulaznice su besplatne, ali se zbog protuepidemijskih mjera mjesta moraju rezervirati preko platforme eventiumag.com Karte će se moći preuzeti na blagajni koja će biti otvorena pola sata prije početka događanja (u 18:30). Dobrodošli!

Nakon putopisa Svilim, knjige o njegovom 3300 km dugom pješačenju od Jordana do Hrvatske, Goran Blažević je početkom 2019. godine postao jedan od prvih stranaca s turističkom vizom za ulazak u desetljećima zatvorenu Saudijsku Arabiju. Veliku ekspediciju kroz pustinju organizirala je saudijska kraljevska obitelj Rakayib – na arapskome, „karavana deva“. Cilj je bio stvoriti najveću karavanu deva koja je ikad prošla tom pustinjom. Početak je bio na jugu, na samoj granici s Jemenom, a cilj selo Jabrin koje označava sjeverna vrata pustinje...

Goran Blažević (1983., Kopar) živi i radi u Istri. Putuje uglavnom pješice ili na biciklu. Samostalno je organizirao i proveo nekoliko velikih hodačkih poduhvata: Camino de Santiago, Camino Portugues, Istarski planinarski put, pješice od Umaga do Rima, pješice od Jordana do Hrvatske i Put 88 hramova na otoku Shikoku u Japanu. Na devi je prešao pustinju Rub al Khali u Saudijskoj Arabiji, a biciklom je putovao kroz Saharu od Senegala do Španjolske. Autor je dvije knjige: „Svilim: 3300 kilometara pješice po izbjegličkoj ruti“ (Fotopoetika i Gradska knjižnica Umag, 2017.) koja govori o njegovom pješačenju od Jordana do Umaga; te „Karavana: ekspedicija kroz pustinju Rub al Khali“ (Fotopoetika i Gradska knjižnica Umag, 2020.) Bavi se planinarenjem, trčanjem, bicikliranjem i sličnim sportskim aktivnostima kojima promiče usporeno kretanje.

Uvećaj sadržaj
Vrati na zadano
Smanji sadržaj
Izmjeni kontrast
Podebljaj slova