Knjiga mog djetinjstva

U godini koju je Ministarstvo kulture i medija proglasilo Godinom čitanja, Pučko otvoreno učilište „Ante Babić“ Umag i Gradska knjižnica Umag, organiziraju u subotu, 2. 10. 2021. godine u 9:30 sati međugeneracijski susret pod nazivom KNJIGA MOG DJETINJSTVA.

 


Cilj je događanja poticanje čitanja i razvoj čitateljske publike kroz međugeneracijsku interakciju te ukazivanje na važnost čitanja, kao jednog oblika cjeloživotnog učenja.
U događanju KNJIGA MOG DJETINJSTVA će sudjelovati predstavnici Učilišta za treću životnu dob, koje djeluje pri POU-u „Ante Babić“ Umag i učenici trećeg razreda Osnovne škole Marije i Line Umag. Knjižničarke Gradske knjižnice Umag izradit će upitnik, kao osnovu za razgovor o knjizi sa svakim sudionikom, te će i moderirati susret.
Susret je zamišljen na način da svaki sudionik (iz dva tročlana tima) odabere svoje najdraže knjige, a uz pomoć knjižničarki odredit će se dijelovi koji će se čitati te će svatko ukratko reći zbog čega je izabrao upravo tu knjigu – svoju najdražu knjigu. Seniori će, dakako, odabrati najdražu knjigu iz svog djetinjstva, dok će djeca odabrati ono što čitaju danas.
U pripremnom periodu svaki će tim animirati i „svoju“ publiku, te se očekuje desetak polaznika Učilišta za treću životnu dob i isto toliko djece osnovnoškolskog uzrasta.

Uvećaj sadržaj
Vrati na zadano
Smanji sadržaj
Izmjeni kontrast
Podebljaj slova