Maja Klarić i Bookmobil u Danteovoj!

U subotu, 3.10. u sklopu programa „Jesen u Danteovoj“ Umag će posjetiti Bookmobil, prva hrvatska knjižara na kotačima i novi književno-putnički projekt Maje Klarić, pjesnikinje iz Šibenika s adresom u Barboju. U programu je razmjena knjiga, kava s piscem... Bookmobil će biti parkiran pred MMC galerijom od 10:30 do 13 sati. Dobrodošli!

Bookmobil je restaurirani Volkswagenov kombi koji putuje po zemlji i promovira ljubav prema pisanoj riječi. On je i prava književna pozornica, mjesto pred kojim se organiziraju zbivanja, druženja, čita se poezija i održavaju književne večeri, čime se omogućuje dostupnost knjiga i književnih sadržaja i u manjim sredinama. U njemu se mogu kupiti sve knjige u izdanju Fotopoetike, mahom putopisi, ali i razmjenjivati knjige te prisustvovati zanimljivim književnim programima koji se odvijaju pred ovom neobičnom kulisom.

 

PROGRAM:

 

RAZMJENA KNJIGA – od 10 do 13 sati

 

Bookmobil nudi pregršt zanimljivih naslova za sve uzraste koji se slobodno mogu razmijeniti za druge knjige ili manju donaciju. Ponesite sa sobom nešto što ste već pročitali i što ćete zamijeniti za knjigu koja vam upadne u oko u prtljažniku knjižare na kotačima!

 

KAVA S PISCEM – od 10.30 do 12.30

 

Navratite na kavu s Majom i pitajte je sve što vas zanima o knjigama, a što nemate koga pitati – kako izgleda proces pisanja, uređivanja i objavljivanja knjige, što se s njima događa kad iziđu iz tiska ili pak kako objaviti prvi rukopis. U Bookmobilu možete pogledati i kupiti svih njezinih pet knjiga, zbirke pjesama „Život u ruksaku“, „Nedovršeno stvaranje“ i „Quinta Pitanga“ te prozne putopise „Vrijeme badema“ i „Približavanje zore“. Svakoga tko kupi knjigu – Maja časti kavomwink

Uvećaj sadržaj
Vrati na zadano
Smanji sadržaj
Izmjeni kontrast
Podebljaj slova