Maja Klarić: Japan

U petak, 25. 10. u 20:00 sati, predstavljamo putopis Maje Klarić pod nazivom „Približavanje zore: put 88 hramova na japanskom otoku Shikoku“. Knjiga Maje Klarić bit će premijerno predstavljena u Gradskoj knjižnici Umag uz projekciju fotografija. Dobrodošli!

 

Putopis pod nazivom „Približavanje zore: put 88 hramova na japanskom otoku Shikoku“ donosi osobnu priču o drevnom budističkom hodočašću na najmanjem od četiri japanska otoka. Hodočašće se sastoji od 88 službenih hramova i brojnih drugih svetišta, a podrazumijeva spajanje svih 88, zatvaranjem punog kruga oko otoka.

Osim vlastitog putovanja kroz svih 88 hramova, te putovanja pjesnika Matsua Basha i redovnika Kukaija, knjiga donosi i osnovne karakteristike tog puta, pripremne i logističke informacije, povijesno-kulturološki kontekst putovanja, opise i legende vezane uz hramove te uvod u budizam i zen-budizam. Putopis se može čitati i kao spiritualna potraga za promjenom i suočavanje s prolaznošću života, kao duhovno putovanje na više razina.

Knjigu je uredio Kruno Lokotar, ilustrirala Tihana Karlović i grafički pripremio Vladimir Končar.