MIR kao nasušna potreba: razgovori srijedom

„MIR kao nasušna potreba“ naziv je online radionica koje vodi iskusni mirovni edukator Goran Božičević. U suradnji Učilišta i Knjižnice, organiziramo šest online susreta na Zoom platformi, svake srijede od 18 do 20 sati, počev od 23. 2. 2022. Ispunite prijavnicu i pridružite se našoj skupini za mir!

 

Naše razgovore nastavljamo srijedom svjesni promijenjenih okolnosti, novi rat nas sve zabrinjava. Mjesto za razgovor u sigurnom okruženju, uz poštovanje, treba nam još više. Prilika je to da podijelimo svoje osjećaje, strahove, brige, dileme i nade.

Pozivamo vas da nam se pridružite u razgovorima, u slušanju, u tome da budemo tu jedni za druge. Mir nam se iznenada vratio kao nasušna potreba, opasnost širenja rata sve nas zabrinjava.

Što mogu učiniti za sebe, u razgovoru s drugima? Kako izraziti neslaganje? Kako podržati one koji su protiv rata? Jesam li normalan ako strahujem za obitelj?

Iz svoga iskustva rada u udruzi MIRamiDA – od prvih treninga izgradnje mira, od 1995. godine, do radionica u kojima je sudjelovalo preko dvije tisuće ljudi u Hrvatskoj, BiH, Srbiji, Makedoniji i Ukrajini – vodit će nas Goran Božičević iz Miramida Centra.

Dobrodošli!

Više informacija: knjiznica@gku-bcu.hr

 

 

Goran Božičević (1962.) mirovni je aktivist i edukator. Mirovnim se radom bavi od 1993. godine kao suosnivač Volonterskog Projekta Pakrac, Centra za mirovne studije, Zagreb 1996, Miramida Centra, Grožnjan 2002, Ustanove Politika nenasilja, Osijek 2021. Vodi edukacije Izgradnje mira na Mirovnim studijima u Zagrebu te na Akademiji Forum ZFD u Kölnu. Piše #miramidalije na H-Alter.org od 2014. Autor je knjige „Gradnja dijaloga – Izabrani primjeri rada na pomirenju u Hrvatskoj“ (2016.). U Istri živi od 1998. godine.

Uvećaj sadržaj
Vrati na zadano
Smanji sadržaj
Izmjeni kontrast
Podebljaj slova