Patricija Kos Pešut: Dani od Nepala

Hrvatski centar himalajske tradicije Rijeka i Gradska knjižnica Umag pozivaju Vas na predstavljanje knjige "Dani od Nepala" Patricije Kos Pešut u srijedu, 20. ožujka 2019. u 20 sati u čitaonici Gradske knjižnice Umag. Dobrodošli!

"Neobičan doživljaj, strašan u svojoj iznenadnosti i okrutnosti, koji je u planinama Nepala preživjelo dvoje dobrodušno veselih, raspoloženih i radoznalih putnika, neopterećenih stereotipima Zapad - Istok, pretvara se u intrigantnu priču..." (Mirjana Benjak)

Patricija Kos Pešut odrasla je u Bujama. Nakon mature odlazi u Zagreb na studij, a u Istru se ponovno vraća kao doktorica stomatologije, odnosno magistrica dentalne znanosti. Ubrzo u Poreču otvara privatnu stomatološku ordinaciju, a nešto kasnije u Rijeci. Tijekom studija otkriva svijet joge i svijet planina, a u njoj se budi znatiželja za mehanizme funkcioniranja ljudskog organizma i potencijalne autoregeneracije. Te su je tri ljubavi odvele na Daleki istok: nakon više godina vježbanja, prehodanih Alpa i okolnih planina, triput odlazi u Nepal na Himalaju i osam puta u Indiju. Okušava se u letačkim sportovima: skakanju s padobranom i letenju paraglajderom. Od 2014. godine manje radi u struci zbog višestrukih ozljeda i fraktura. Trenutno živi u Zagrebu, školuje se u Rishikeshu u Indiji (himalajska joga tradicija) i u Milanu (homeopatija). Godine 2016. osniva Hrvatski centar himalajske tradicije kao dio međunarodne organizacije. Aktivno prenosi dobivena znanja obogaćena iskustvima autoregeneracije i rehabilitacije vlastitog organizma.