Predstavljanje knjige Maje Klarić "Vrijeme badema"

U utorak, 6. 6. 2017. u 20:00 sati u Gradskoj knjižnici Umag predstavljamo putopisnu knjigu Maje Klarić "Vrijeme badema" o hodočašću Camino de Santiago. Dobrodošli!

Maja Klarić je zajedno sa sestrom Dijanom, Goranom Blaževićem i Kristijanom Tahijem krajem 2010. godine prehodala poznato hodočašće Camino de Santiago koje povezuje mjestašce Saint Jean Pied du Port na jugu Francuske s gradom Santiago de Compostela u Galiciji. Kao da tih 780 kilometara pješice nije bilo dovoljno, nastavili su još tri dana do mjesta Finisterre na obali Atlantskog oceana, gdje su završili svoje prvo veliko pješačenje. Putopis „Vrijeme badema“ prva je Majina knjiga u prozi, nakon tri zbirke putopisnih pjesama: „Život u ruksaku“ koja prepričava njezina europska putovanja, „Quinta Pitanga“ koja je nastala tijekom rezidencijalnog boravka u Brazilu te „Nedovršeno stvaranje“ koje je napisala tijekom putovanja po Peruu, Boliviji, Argentini, Čileu i Ekvadoru.

Maja Klarić rođena je 1985. godine u Šibeniku. Diplomirala je engleski jezik i književnost i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, s diplomskim radom na temu „Suvremeni hrvatski putopis“. Radi kao književna prevoditeljica za razne nakladničke kuće u Hrvatskoj za koje prevodi umjetničku i znanstvenu literaturu. Također je prevodila za časopise Riječi, Poezija i Libra Libera, novine Zarez, Treći program Hrvatskog radija. Organizira manifestaciju Šumski pjesnici pored Grožnjana. Objavila je poeziju i kraću prozu u raznim novinama i časopisima: Zarez, Quorum, Knjigomat, Poezija, Tema… Zastupljena je u antologijama Erato 2004. (Zagreb), Rukopisi 32 (Pančevo), Ja sam priča (Banja Luka), Sea of Words (Barcelona), Castello di Duino (Trst), Ulaznica (Zrenjanin). Nagrađena je na međunarodnom pjesničkom natječaju Castello di Duino (Trst, Italija, 2008.), međunarodnom natječaju za kratku priču Sea of Words (Barcelona, Španjolska, 2008.), književnom natječaju Ulaznica 2010. i 2012. (Zrenjanin, Srbija). Dobitnica je UNESCO/Aschberg stipendije za rezidencijalni boravak na otoku Itaparica, Brazil, 2012. te stipendije organizacije MOKS za rezidencijalni boravak u Estoniji (Mooste, Tartu). Objavila je tri zbirke putopisne poezije – "Život u ruksaku" (AGM, 2012.), "Quinta Pitanga" (V.B.Z., 2013.) i "Nedovršeno stvaranje" (vlastita naklada, 2015.) te niz pojedinačnih tekstova u raznim publikacijama.