Red vožnje bibliobusa u 2019. godini

Gradska knjižnica Umag stalna je postaja koparskog bibliobusa. U 2019. godini termini su sljedeći:  22. 1., 19. 2., 19. 3., 16. 4., 21. 5., 18. 6., 17. 9., 15. 10., 19. 11. i 17. 12. - uvijek od 10:00 do 11:30 sati! Dobrodošli, benvenuti, vabljeni!

 

Dugogodišnja suradnja između Središnje knjižnice Srečka Vilhara iz Kopra, Gradske knjižnice Umag i Slovenskog kulturnog društva Ajda iz Umaga ove jeseni dobiva na ubrzanju: počev od 29. rujna 2017. godine Umag je postao jedna od stalnih postaja koparskog bibliobusa! Koparski bibliobus zaustavio se na jedan sat pokraj umaške knjižnice gdje su ga dočekali predsjednica SKD-a Ajda Danica Bojković s članicama udruge i ravnatelj Gradske knjižnice Umag Neven Ušumović s knjižničarkama i članovima knjižnice.

Riječ je o novom projektu koji podupire Ured Vlade Republike Slovenije za Slovence izvan Slovenije. U suradnji sa SKD-om Ajda i koparskom knjižnicom u Gradskoj knjižnici Umag već je prije nekoliko godina formiran slovenski kutak s 250 knjiga, a zahvaljujući posebnom sporazumu između koparske i umaške knjižnice uveden je sistem jedinstvene članarine: članstvo u jednoj knjižnici omogućuje besplatnu članarinu u drugoj!

Upravo zbog toga članovima umaške knjižnice posjet koparskog bibliobusa predstavlja izvanrednu priliku za jednostavnu posudbu slovenskih knjiga, časopisa, DVD-a i CD-a – dovoljno je samo pokazati osobnu iskaznicu i člansku iskaznicu Gradske knjižnice Umag, pa da ljubazni koparski knjižničari pokrenu sustav besplatne posudbe svoga bogatog fonda od 5.000 naslova. Koparski bibliobus je prava, 12 metara duga putujuća knjižnica. Vozi već više od 40 godina i na Slovenskom primorju ima čak 70 postaja!

Na ovaj način suradnjom knjižnica i udruga ojačava se tradicionalna slovensko-hrvatska povezanost u Istri i omogućuje dodatno približavanje na planu jezika i kulture čitanja.

Uvećaj sadržaj
Vrati na zadano
Smanji sadržaj
Izmjeni kontrast
Podebljaj slova