Sedmodnevna filmska radionica u prosincu

Od 7. do 13. prosinca 2022. godine u Umagu će se održati besplatna filmska radionica namijenjena djeci i mladima. Riječ je o intenzivnoj radionici izrade dokumentarnog i eksperimentalnog filma. Nakon četverodnevne radionice u rujnu, ovo je druga filmska radionica koja će se u ovom ciklusu održati u Umagu. Voditelji radionice su vizualni umjetnici Josipa Henizelman i Toma Zidić. Zainteresirani polaznici mogu popuniti prijavnicu putem ovog linka: https://forms.gle/oFpW5nPRod5XH5Ks5

 

Oslobođeni  film: filmske pustolovine za djecu i mlade

Od 7. do 13. prosinca u Umagu će se održati besplatna filmska radionica namijenjena djeci i mladima. Riječ je o intenzivnoj radionici izrade dokumentarnog i eksperimentalnog filma.

Nakon četverodnevne radionice u rujnu, ovo je i druga filmska radionica koja će se u ovom ciklusu održati u Umagu.

Koja je razlika između pitanja kakav film želim snimiti i kakav film imam snimiti?

Što su želje i odakle dolaze? A što je to imanje?

Koje nas stanje čini posebnima, svakog za sebe? Kako to možemo podijeliti s drugima?

Što ja to imam što je vrijedno pažnje, što ja to imam u sebi i mogu probati izraziti, izgovoriti?

Kroz igru, eksperiment, istraživanje i potragu potrudit ćemo se sve ono što imam izgovoriti na jedan od bezbroj načina. Možda ispadne apstraktno ili realistično, sakrit ćemo ga u boji, zvuku, oblicima i formi. To što imam možda završi i u sadržaju i likovima, u ritmu ili u nekom skroz neočekivanom mjestu.

Ali to što imam od svega je vrjednije i ljepše.

 

Radionica je namijenjena prije svega djeci i mladima između 12 i 23 godine starosti, ali i ostalim zainteresiranima koji se žele okušati u izazovu stvaranja filma.

Na ovoj intenzivnoj, sedmodnevnoj radionici nekoliko će autora realizirati svoj prvi film. Radionica počinje razradom ideja i filmskih priča koje će se uobličiti u scenarij, nastavlja se produkcijskom pripremom i snimanjem te montažom snimljenih filmova. Na radionicu su dobrodošli i ostali kreativci koji su željni izraziti se kamerom, bez obzira na godine starosti. Prethodno filmsko iskustvo nije važno. Radionica završava prigodnom podjelom diploma i javnom projekcijom snimljenih radova.

Broj mjesta ograničen je na 12 polaznika.

 

Zainteresirani polaznici mogu popuniti prijavnicu putem ovog linka:

https://forms.gle/oFpW5nPRod5XH5Ks5

 

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti mailom na:

knjiznica@gku-bcu.hr i toma.zidic@gmail.com

 

Radionica nastaje u organizaciji Gradske knjižnice Umag – Biblioteca Civica Umago i pod pokroviteljstvom Grada Umaga. Partner radionice je Kinoklub Zagreb.

Uvećaj sadržaj
Vrati na zadano
Smanji sadržaj
Izmjeni kontrast
Podebljaj slova