Snježana Babić Višnjić: No Name

U Mjesecu hrvatske knjige, u petak 28. 10. 2022. u 10:30 sati predstavljamo u Gradskoj knjižnici Umag roman za mlade „No Name: klinci s Ranžirnog“ Snježane Babić Višnjić. Susret sa zagrebačkom književnicom za djecu i mlade organiziramo u suradnji s OŠ Marije i Line Umag.
 

No Name, ili kraće NN, naziv je glazbenog benda mladih nadarenih srednjoškolaca, polaznika podjednako imaginarne koliko i stvarne umjetničke srednje škole. Dan u kojem ih upoznajemo, Kris, Miha i Jakov pripremaju se za svoju prvu svirku uživo u jednom manjem zagrebačkom klubu, uz potporu frendica i pratećih vokala Rebeke, Mije i Nine. Napetosti zbog treme i želje za uspjehom prelamaju se s njihovim svakodnevnim borbama s vlastitim demonima anksioznosti, pomanjkanja samopouzdanja, nesigurnosti, ali i bulimije i ovisnosti… Priča je to posvećena svim onim mladima koje su u najranijoj dobi nepravedno etiketirali kao ”lijene, neaktivne, problematične” pa odrastaju na marginama gradskih strujanja, ne prepoznajući se u onome što se i kako se o mladima govori u medijima, kako ih se opisuje, kako oni samo sebe opisuju.

Snježana Babić Višnjić suvremena je hrvatska spisateljica. Napisala je i objavila niz romana za djecu i mlade čija je poruka univerzalna i tematiziraju problemske situacije koje se ponavljaju naraštajima tijekom odrastanja. Snježana Babić Višnjić napisala je i dvije stotine priče za djecu, niz drama, poeziju, kratke priče, književne kritike i teorijska djela te radi kao urednik, lektor i novinar. Živi u Zagrebu kao samostalna umjetnica. Predsjednica je Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade.

Uvećaj sadržaj
Vrati na zadano
Smanji sadržaj
Izmjeni kontrast
Podebljaj slova