Presentazione del libro di Sava Bogdanović "Prokletstvo poziva"

Venerdì 9 dicembre 2022, alle ore 18:00, presso la Biblioteca civica Umago si terrà la presentazione del libro “Prokletstvo poziva” del prof. dr. sc. Sava Bogdanović. L'incontro è realizzato in collaborazione con l'Associazione dei Montenegrini e degli amici del Montenegro "Il Buiese" Umago. Partecipano alla conversazione, oltre all'autore: la prof.ssa Tatjana Vujić, direttrice dell'Università popolare aperta, il dott. Drago Kraljević, Milanka Marić e il prof. Neven Ušumović, direttore f.f. della Biblioteca civica Umago. Benvenuti.

 

„Knjiga Save Bogdanovića „Prokletstvo poziva“ izuzetan je poduhvat, kako po njegovom sjajnom teorijskom utemeljenju osnovnih pojmova analize, tako i po razumijevanju neposredne prakse koja je omogućena upravo ovim pomno provedenim opojmljenjima. Knjiga ima dva lica, s jedne strane to je objektivna studija koja je analitičkim bogatstvom pojmova omogućila sagledavanje promjena i razvoja obrazovnih praksi, s fokusom na obrazovanje odraslih i razvoj ekonomije znanja, ali to je istovremeno i narativna auto etnografska analiza vlastitog životnog puta s fokusom na učenje i poučavanje, koja objedinjuje analitički uspostavljena poimanja omogućujući nam razumijevanje živog tkiva socijalnih procesa na primjeru osobne sudbine." (prof. dr. sc. Vjekoslav Afrić)

Sava Bogdanović rođen je 1947. u Kuli. Osnovnu školu završio je na Goransku, Učiteljsku školu u Foči, Pedagošku akademiju - likovni odgoj u Nikšiću. Diplomirao je sociologiju i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje je i doktorirao. Radio je kao učitelj i nastavnik likovnog odgoja, a od 1975. godine profesor je sociologije na više visokoškolskih ustanova u Zagrebu. Koncem 2003. godine osniva Visoku školu tržišnih komunikacija AGORA u kojoj obnaša dužnost dekana sve do odlaska u mirovinu 2018. godine.

Uvećaj sadržaj
Vrati na zadano
Smanji sadržaj
Izmjeni kontrast
Podebljaj slova