Serata letteraria con Ibrahim Duraković

Giovedì, 17 novembre 2022, alle ore 17:30, presso la Biblioteca civica di Umago la Comunità nazionale dei Bosniaci del Buiese organizza l’incontro con lo scrittore Ibrahim Duraković di Spalato. Questa sarà l’occasione per il pubblico umaghese di conoscere il repertorio culturale e letterario dello scrittore. Benvenuti!

 

Knjige Ibrahima Durakovića:

Prizivanje duha bosanskog i duha hercegovačkog: drame i monodrame (2020.)
Bošnjaci u Splitu 1916. - 2017.: bošnjačka kronologija (2018.)
Rob Božji sin bosanski (roman, 2015.)
20 godina Kulturnog društva Bošnjaka Preporod, Split: 1993.- 2013. (2013.)
Priče iz Bosnalanda (roman, 2011.)
25 godina islamske zajednice Split: 1983.-2008. (2010.)
Bošnjak na splitskoj rivi (roman, 2007.)

 

Dr. Stjepan Lapenda o Ibrahimu Durakoviću: 

O Ibrahimu, o njegovom životu, o onome što je napisao moglo bi se govoriti do sljedećeg akšama. No, i ovo malo i ovo skromno što ću reći dat će vam – nadam se – dovoljno japije, one književne, literarne, osmišljene da kada večeras pođete kući da uzdahnete i ponizno zavapite „dragi Bože, premilostivi Allahu, podari i meni barem malo Ibrahimove dobrote, uma, razbora i sabura, tj. samozatajnosti".

Puno toga je Ibrahim pisao i zapisivao. Nešto je i objavio. Nekoliko knjiga svakih vrsta: kulturoloških, memorijalnih, dramskih... Naš Ibro je i društvenjak što će reći osoba koja se voli družiti, ne po kahvanama i bircuzima nego u odabranom društvu kakvo je Kulturno društvo Bošnjaka u Splitu čijem je napretku plaho doprinio i o čemu puno zna. Tako je o 20-oj godišnjici njegova uspješnog djelovanja objavio veoma vrijednu monografiju "20. godina Kulturnog društva Bošnjaka - Split 1993.-2013.".

To je, zapravo svojevrsni vremeplov, kronopis o nastanku, radu, životu i splitske bošnjačke udruge vezane za malobrojnu, ponosnu i nadasve hrabru splitsku bošnjačku zajednicu...

Uvećaj sadržaj
Vrati na zadano
Smanji sadržaj
Izmjeni kontrast
Podebljaj slova