Snježana Babić Višnjić: No Name

Nel Mese del libro croato, venerdì 28 ottobre 2022 alle ore 10:30, presentiamo il romanzo per giovani “No Name: klinci s Ranžirnog" di Snježana Babić Višnjić presso la Biblioteca civica Umago. L'incontro con la scrittrice di Zagabria è organizzato in collaborazione con la SE Marija i Lina Umago.

No Name, ili kraće NN, naziv je glazbenog benda mladih nadarenih srednjoškolaca, polaznika podjednako imaginarne koliko i stvarne umjetničke srednje škole. Dan u kojem ih upoznajemo, Kris, Miha i Jakov pripremaju se za svoju prvu svirku uživo u jednom manjem zagrebačkom klubu, uz potporu frendica i pratećih vokala Rebeke, Mije i Nine. Napetosti zbog treme i želje za uspjehom prelamaju se s njihovim svakodnevnim borbama s vlastitim demonima anksioznosti, pomanjkanja samopouzdanja, nesigurnosti, ali i bulimije i ovisnosti… Priča je to posvećena svim onim mladima koje su u najranijoj dobi nepravedno etiketirali kao ”lijene, neaktivne, problematične” pa odrastaju na marginama gradskih strujanja, ne prepoznajući se u onome što se i kako se o mladima govori u medijima, kako ih se opisuje, kako oni samo sebe opisuju.

Snježana Babić Višnjić suvremena je hrvatska spisateljica. Napisala je i objavila niz romana za djecu i mlade čija je poruka univerzalna i tematiziraju problemske situacije koje se ponavljaju naraštajima tijekom odrastanja. Snježana Babić Višnjić napisala je i dvije stotine priče za djecu, niz drama, poeziju, kratke priče, književne kritike i teorijska djela te radi kao urednik, lektor i novinar. Živi u Zagrebu kao samostalna umjetnica. Predsjednica je Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade.

Uvećaj sadržaj
Vrati na zadano
Smanji sadržaj
Izmjeni kontrast
Podebljaj slova